Luisteren

Beweging creëren in een positieve richting. Het blijft de uitdaging der uitdagingen. Je kunt natuurlijk gaan duwen en trekken aan mensen. Dat heeft gebleken tot niet altijd de beste oplossing vaak met veel frustratie als gevolg. Jij doet de moeite en de ander wil niet, kan niet of snapt nog niet wat je precies bedoelt.
Door middel van gesprekken voeren kun je zaadjes planten, de zaadjes van mogelijkheden en kansen. Van kijken naar wat wel werkt en kan. En wat blijkt, gesprekken voeren is een kunst. Een kunst waarbij bij het aanleren je jezelf tegen kunt komen. Je ongeduld of de manier hoe je de gedachten over de ander invult.
 
Laten we niet wachten, duik in de kennis over gesprekken voeren. Het kan een gevoel van verwarring of weerstand bij je creëren en dat is mooi want zodra je door dat gevoel heen gaat komen ontstaan er nieuwe inzichten. Misschien ook niet en voel je juist erkenning.
 
 
In deze filmpjes spreek ik ook de leidinggevende aan. Het zijn namelijk ook kennisfilmpjes vanuit onze training specifiek voor leidinggevenden. Het eerste deel begint zoals het hoort bij je gesprekspartner. Het gaat over luisteren want zonder luisteren kun je nooit de volgende vraag stellen. Anton Stellmans een collega/ topper in het oplossingsgerichte werken uit België zegt in zijn interview: ‘Het gaat niet zozeer over de vraag die ik stel, maar over het antwoord dat de ander geeft’
 
(kijk het hele interview hier: https://oplossingsgericht.nl/oplossingsgerichte-gesprekken-met-anton-stellamans/