LEIDERSCHAPSONTWIKKELING.

LEIDERSCHAPS-
ONTWIKKELING.

WERKEN AAN JOUW IK.

Als leidinggevende van een afdeling, team of organisatie wordt het succes voor een groot deel bepaald door jou. Daarom werk je in deze training aan je eigen Interne Kracht, oftewel aan je eigen IK. 

Wat die Interne Kracht is, is voor iedereen verschillend. Je leert je eigen Interne Kracht kennen door inzicht te krijgen in wie je bent en wat je drijfveren zijn. Zo leer je ook waar jouw ontwikkelkansen liggen.

Als leidinggevende heb je diverse rollen. Je zet de koers uit, delegeert, stuurt bij en rapporteert. Echter, het is ook essentieel dat je als leidinggevende goed kunt luisteren en niet te snel oordeelt. Vaak denk je dat je zelf alle antwoorden moet hebben, maar als leidinggevende is het juist belangrijk om mensen te stimuleren zodat ze zelf tot oplossingen kunnen komen.

 

Het resultaat van leiderschapsontwikkeling strekt zich uit van individu tot organisatie. Jouw doel is om je medewerkers te laten groeien in hun werk en rol. Je wil dat ze de vrijheid en ruimte voelen om meer verantwoordelijkheid te nemen – en dit ook daadwerkelijk doen. Hierdoor worden zowel individuele medewerkers als het team als geheel sterker. Uiteindelijk leidt dit tot betere resultaten voor de organisatie en meer werkplezier voor zowel jou als je medewerkers.

ONZE OPLOSSINGEN.

We bieden onderstaande oplossingen aan om met jouw persoonlijke ontwikkeling aan de slag te gaan.

Verbindend Leidinggeven

Tijdens deze training leer je Solution Focus leiding te geven aan jouw team. Ieder teamlid heeft een unieke aanpak nodig om intrinsiek gemotiveerd te blijven. Je leert om vanuit hun drijfveren aan te sluiten bij jouw medewerkers, waardoor er veiligheid, verbinding en vertrouwen ontstaat voor een langdurige werkrelatie en betere resultaten.

Deze training is geschikt voor organisaties die een andere leiderschapsstijl willen hanteren. Geschikt voor MT-leden, coördinatoren, managers en teamleiders die samen willen leren en hun organisatie naar een hoger niveau willen tillen. De beste resultaten worden behaald wanneer de groep na de training blijft samenwerken.

Solution Focus Leiderschap

In de training komen, naast het creëren van meer eigenaarschap, anticiperen op groepsdynamiek en teamvorming, ook andere inzichten van de Solution Focus methode aan bod.   

Tijdens de training is het coachen een groot onderdeel naast het (ver)leiden. Je leert om te gaan met de verschillende mandaten die je krijgt van je team en teamleden. Je leert de vaardigheden om meer aandacht te geven aan verbinding, vertrouwen en veiligheid waardoor er een positievere werkomgeving ontstaat. De training Solution Focus Leiderschap is geschikt voor iedere leidinggevende binnen een organisatie. De praktijk is voor iedere deelnemer verschillend, daarom is er ruimte voor ieder zijn casuïstiek en heeft de groep een gemêleerd karakter.

Vrijblijvend kennismaken?

Neem contact met ons op om vrijblijvend kennis te maken en te bespreken hoe wij kunnen samenwerken aan jouw Interne Kracht.

Plan een vrijblijvende kennismaking

Neem contact met ons op om vrijblijvend kennis te maken en te bespreken hoe wij kunnen samenwerken aan jouw Interne Kracht.