TRAINING SOLUTION FOCUS PROFESSIONAL.

SOLUTION FOCUS PROFESSIONAL.

OPLOSSINGSGERICHT.

Tijdens deze groepstraining leert een van onze ervaren trainers hoe je de mindset van Oplossingsgericht werken toepast in je werk. Je krijgt vaardigheden en technieken
aangereikt om gesprekken te kunnen leiden vanuit gelijkwaardigheid en volgens het tempo van je gesprekspartner. Je leert echt goed te luisteren, dus zonder oordeel en met begrip voor de ander. Je zorgt voor meer verbinding onderling, gelijkwaardigheid en vertrouwen,
waardoor de ander zelf met oplossingen komt, zonder weerstand.

De methode ‘Oplossingsgericht werken’ bestaat uit tien basisprincipes en veel praktische vragen. Toch blijkt het in de praktijk helemaal nog niet zo makkelijk om oplossingsgericht te werken. Vaak willen we te snel en vergeten we te luisteren naar wat de ander echt belangrijk vindt. Of geven we advies terwijl de ander daar nog helemaal niet op zit te wachten. En weg
is je verbinding.

MINDSET.

Tijdens de training leer je je de mindset van Oplossingsgericht werken echt eigen te maken. Je merkt dat je hier steeds beter in wordt. Je doet dit niet alleen, want je gaat aan de slag met een groep van maximaal twaalf deelnemers. En samen met één deelnemer, je buddy, vorm je een leerteam. Gedurende de training houden jullie elkaar scherp, oefenen jullie met elkaar ook buiten de training om en train je elkaar binnen jullie eigen beroepspraktijk. Zo werk je in het klein aan je vaardigheden om grootse effecten te bereiken.

HERKEN JIJ JE IN…

 • Je wilt leren om zonder oordeel én met oprechte erkenning te luisteren.
 • Je vindt het moeilijk om feedback te geven.
 • Je krijgt soms je boodschap niet goed over de bühne.
 • Je voelt je niet altijd gezien of gehoord in een gesprek.
 • Je hebt het gevoel dat mensen ja zeggen, maar nee doen.
 • Je vindt het lastig om mensen in beweging te krijgen.

ONZE WERKWIJZE.

  In een kennismakingsgesprek met een van onze ervaren trainers stem je je persoonlijke doelstellingen, motivatie en verwachtingen af. Samen bespreek je of
  deze training bij je past.

  Na je inschrijving neemt de trainer contact met je op om een intakegesprek in te plannen en vraagt je om de online drijfverentest te maken. Zo weten we welke waarden voor jou belangrijk zijn, waarom je doet wat je doet en vanuit welke motivaties en overtuigingen je handelt. In het intakegesprek koppelt je trainer de uitslag van je drijfverentest, oftewel je persoonlijke kleurenprofiel, aan je terug. Op basis daarvan scherpen we je leerdoelen voor de training aan.

   

  ONS AANBOD.

  N

  Kosteloos intakegesprek van een uur.

  N

  Vijf trainingsdagen die om de week plaatsvinden.

  N

  Tussen de trainingsdagen door zijn er oplossingsgerichte intervisiesessies.

  N

  Online drijfverentest van My Motivation Insight, inclusief persoonlijk rapport van je kleurenprofiel en onze kleurenwaaier.

  N

  Toegang tot onze online training Solution Focus Professional.

  N

  Toegang tot de online community via Whatsapp voor vragen, opdrachten, leermomenten en successen.

  N

  Het Solution Focus Professional hard copy werkboek met theorie, oefeningen en opdrachten.

  N

  Aan het einde van de vijfde trainingsdag doe je een performance assessment, waarbij je een gesprek voorbereidt aan de hand van de geleerde Solution Focus vaardigheden.

  N

  Bij afronding ontvang je een certificaat van deelname.

  JOUW RESULTAAT.

  Na deze training heb je je de tien basisprincipes van de Oplossingsgerichte methode eigen gemaakt. Je hebt geleerd om te luisteren naar wat de ander echt belangrijk vindt en hoe je aansluiting vindt bij de ander. Je weet welke oplossingsgerichte vragen je moet stellen en wanneer. Op die manier krijg je mensen makkelijker mee. Jouw advies komt beter aan en wordt echt gedragen door de ander.

  HERKEN JIJ JE IN…

  Je bent welkom op onze locatie in Sliedrecht. Je krijgt toegang tot onze Online Academy waar je uitleg via filmpjes krijgt over o.a. de basisprincipes, inzicht gevende modellen, werkvormen en gesprekvaardigheden. Je hebt een jaar lang toegang tot deze online omgeving. Via een speciale Whatsapp-groep tussen je trainer, andere deelnemers blijf je tussendoor volop in verbinding met elkaar. Je trainer stelt vragen of geeft een opdracht, deelnemers delen leermomenten met elkaar en uiteraard vieren jullie successen.

  Vrijblijvend kennismaken?

  Liever maatwerk of wil je meer informatie?